Köttbullar

UVPetPDahxKGTgIy7AeQGivArEfq99W9EWIsF0ujj44

Av ett halvt kilo köttfärs kan man göra mycket, men det mest svenska som finns är väl ändå köttbullar. Går bra att göra på blandfärs eller nötfärs. Själv brukar jag välja blandfärs till jul-, påsk- och midsommarköttbullar. Då brukar jag också krydda färsen med lite malen/krossad kryddpeppar.

Men eftersom det vare sig är jul eller midsommar blev det nötfärs idag, en färs jag blandade med salt och svartpeppar, ett ägg, lite grädde och en brödskiva som fått blöta upp i en skvätt mjölk. Sedan fräste jag en fint hackad gul lök lätt i lite smörolja som också blandades i färsen när den svalnat något. Smakade av färsen så jag kunde avgöra att sältan var ok.

Stekte köttbullarna i smörolja så de blev genomstekta. Hällde i grädde i stekpannan med köttbullarna i, lite Kikkoman soja, en skvätt balsamvinäger som sedan fick sjuda en liten stund, smakade av med salt och peppar.

Serverade köttbullarna och gräddsåsen med potatis, lättstekta blomkålsskivor och grön sparris. Sedan lite inlagd gurka, men visst hade man kunnat förgylla anrättningen med lite lingonsylt, hade dock ingen på lager.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.