Isterband med dijonstuvad potatis

Cfgd-HI_4C9zhoBD0jVwCfRp5cFgA-s_4MkTuigxdIo      SjjOtVVvSX0gnMtTqS3pm2Ca8E9Aw2nHSRj1fEdgg_k

Lunchtips; Isterband med dijonstuvad potatis. Skär potatisen i ätstora bitar och förkoka i saltat vatten. Lägg isterbanden i stekpannan och stek på knapp medelvärme medan potatisen förkokar. Känn på potatisen och när den är nästan färdigkokt, sila av i ett durkslag men behåll potatisvattnet!

Gör en bottenredning i en kastrull, ta gärna lite överskottsfett från isterbanden och tillsätt mjöl. Späd med potatisvatten och en liten skvätt grädde. Smaksätt med osötad dijonsenap och ev. ett par matskedar kapris. Vänd ner potatisen i stuvningen och låt den stå till sig så att potatisen blir helt färdig men inte mosad. Obs att en fast potatissort är att föredra när man stuvar.

Gör gärna dubbel sats när du håller på, passar fint i matlådan eller microvärmd snabblunch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.