Korv i ugn med Ajvar Relish, lök ost och potatisstomp

fWIfkZCGevzLnrg09yLCLIr1PczPLF40D3tTxlt7eg8

Normalt brukar man ha tomater, lök och ost i falukorv i ugn, hade inga tomater så det blev en burk mild Ajvar Relish istället för tomater.

Skar en halv Carlströms falukorvsring i dryga cm tjocka snitt nästan igenom. Smorde en form och fyllde var och en av de skurna snitten med en bit lök och en ostbit. Toppade hela korven med Ajvar Relish med lite smörolja ovanpå. Ställde i 210 graders ugn i ca 30-35 minuter.

Kokade potatis i bitar som jag sedan stompade sönder med en visp. Tillsatte en klick bregott, en skvätt grädde, en msk fransk osötad senap, grovt hackad syltlök och lite skuren gräslök. Smakade av med salt och svartpeppar från kvarn.

Serverade en bit av den ugnsstekta falukorven med fyllningen och potatisstompen, en smakrik kombination som jag varmt kan rekommendera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.