Skinka provencale

ALnyHgjPKz2dj0LME_OuOJdKbC3puArfOR__yCckuFk

Svensk kokt ”helgskinka” till buspris kan jag inte motstå. Måste bara gå och göra något bra av! Tänkte först koka rotmos och värma skinkan i folie i ugnen, men så blev det inte den här gången. Måg och dotterdotter skulle komma på lunch så något festligare fick det bli.

Plastade av skinkan, tog bort nätet och skar bort svål och utanpåliggande fett. Blandade en marinad på provencalsk kryddblandning, salt och torkad vitlök och god olivolja. Marinaden fick stå till sig en stund sedan skedade jag marinaden över skinkan som sedan åkte in i ugnen, 190 grader varmluft, där den fick stå rätt långt ner i ugnen tills den blev genomvarm.

Serverade skinkan i tjocka skivor med potatis- och morotsgratäng, färsk babyspenat och några tomatklyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.