Stekt koljafilé med paprikasås och dillslungad potatis

6fHuuFEnxbkpa97KVE72WgqsdZBuUXDIO-yOwwPdWVI

Fiskdax igen, blev koljafilé, en riktigt god och fräsch fisk, går givetvis att använda torsk också!

Byxade filén, dvs skar bort benen i mitten på främre delen av filén. Delade sedan i lagom stora portionsbitar, ryggen för sig och sidan och stjärtbiten dubbelvikt så det blev nästan lika stora som ryggbitarna. Saltade och vred några varv på vitpepparkvarnen på varje sida av fiskbitarna. Stekte i smör och smörolja för lite extra smörsmak. Lade över de stekta bitarna på en tallrik. Hackade spetspaprika i fina tärningar som fick gå i stekpannan med de goda stekresterna från fisken. Pudrade över lite vetemjöl och spädde ut med grädde och lite vatten från potatisen som kokade på plattan intill. Smakade av såsen med salt och peppar och lade därefter tillbaka bitarna för att hålla värmen,

Serverade fisken med paprikasåsen och dillslungad potatis som hade fått koka med skalen och därefter skakats om med en msk hackad dill och lite smörolja och flingsalt. Det var importerad färskpotatis som inte smakar så mycket så därför skrämde jag upp den med lite extra piff!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.