Fortsättning på middagen under närproducerade förtecken. En härligt fin gösfilé från Mälaren strax utanför där vi bor samt hemodlade gröna bönor.
Putsade till gösfiléerna så jag fick bra portionsbitar om ca 140-150 gram. Det blev lite putsbitar över som jag skar i mindre bitar och mixade med lite räkor, ett ägg, grädde, salt och cayennpeppar till en färs. Lade fiskbitarna i smord ugnsform, saltade och pepprade och skedade upp en färsklick på varje bit. Bakade i 125 graders ugn till innertemperaturen i fisken gick upp i 53-55 grader.
Såsen hade jag gjort i förväg genom att fräsa räkskal med lök, fänkålsputs och och en morotsbit, tillsatte lite tomatpuré, en fiskbuljongtärning och slog på vatten som sedan fick koka i ca 20 minuter. Silade av grönsakerna och reducerade buljongen tills det bara täckte botten, passa så den inte bränner! Spädde med grädde och smakade av med salt och liten skvätt vit balsamvinäger och lät den därefter sjuda en stund så det tjocknade lite.
Serverade gösfilén med såsen över, kokt potatis och de gröna bönorna som fått ångkoka en stund i potatiskastrullen.