En blandning av kallt och varmt!

0G_vEhFlSVAQ4fp1jXzhfo4uBBDx-4_2guV7mq7Evdc KOEAZkM21FjaT561r4xSCmKMyVCcDdOMq2KQuahjUnQ

Det har varit sommar ett par dagar. Då suger en kall tallrik med grönt och skönt. Men, på eftermiddagen blev det molnigt och kallare, måste nog ha något varmt ändå!

Melon och serranoskinka för mig och kalkonpastrami till frun. Lite ruccola och ett par tomatklyftor fick ackompanjera.

Sedan var det det varma, blev ett par bakade potatisar som jag fyllde med en liten klick bregott och en rejäl sked av skinkröran som jag beskriver här.

Skördade den första gräslöken för säsongen idag. Utgick från strimlor med sous vide-kokt skinka (nördvarning, sous vide är kryddat och vacumpackad kött som tillreds i vattenbad under kontrollerad lågtemp under lång tid som därefter kyls ned snabbt i sin förpackning), går givetvis bra med vilket färdigkokt eller stekt kött som helst, kyckling, skinka etc. Blandade creme fraiche och majonäs och tillsatte lite riven permesan och en sked mango chutney. Vände ner det strimlade köttet och en knippe finskuren gräslök som fick stå och dra i kylen någon timme medan bakpotatisen blev klar.

Liten försmak av vår/sommar

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.