Köttfärspaj – ”typ”

5Ms31xUiNxwT8alIC3dcTp8mLJq2dAPze-AWivPsUVo

Här är en enkel köttfärsrätt som går att variera i det oändliga beroende på vad man har i kylen.

Hade ett paket smördeg i kylen som jag måste få åtgång på eftersom bäst före hade gått ut. Tillsammans med ca 200 gr nötfärs och lite övriga ingredienser blev det en god fredagsrätt.

Fräste köttfärsen med en gul, grovt hackad lök, en finhackad vitlöksklyfta , en tsk Sambal Oelek, en skvätt HP-sås, salt och svartpeppar från kvarn, sist tillsatte jag passerade tomater till lagom konsistens. Lät röran småputtra utan lock i ca 20 minuter. Därefter hällde jag över röran i en skål där den fick svalna av.

Hade förvärmt ugnen till 210 grader, rullade ut smördegsplattan på bakplåtspapper i ugnsformen. Skedade på köttfärsröran på mitten och rullade över sidorna av degen mot mitten och vek in ändarna. Penslade lite uppvispat ägg ovanpå och sedan in i ugnen i ca 20-25 minuter. När det återstod 5 minuter av gräddningen strödde jag över lite riven permesan.

Serverade rullen i portionsbitar med lite ruccolasallad, ett par tomatklyftor och en bit gurka. Hade också en klick dressing som smakbrytning. Blev ett par lunchlådor också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.