Jag hade två bröst kvar från kycklingen som jag grillade över ölburk häromdagen. Skrämde upp dem i en risotto som jag gjorde på risottoris med linser i.
Började med att låta en hackad stor gul lök och en krossad vitlöksklyfta svettas i olivolja i en teflongryta utan lock. Tillsatte riset med linserna som fick gå med löken en liten stund. Hällde sedan i ett par msk kycklingfond på flaska och rörde om. Hade en avslagen öl i kylen som jag hällde i och därefter spädde jag efterhand med vatten medan risotton puttrade färdigt. Jag smakade av med lite mera koncentrerad kycklingfond och tillsatte sedan kycklingbrösten som jag först skivat, sedan kompletterade jag med lite grönt, hade gröna bönor och mangold. Sist tillsatte jag en klick smör och någon dl riven parmesanost som jag rörde ner så risotton blev sådär lagom kladdig.
Serverade med tomatklyftor.