Kokt kycklinglår med örtsås och ristimbal

kokt kycklinglår med örtsås

Hade tre kycklinglår kvar i kylen och de kokade jag och gjorde en god örtsås till.

Kokade upp kycklinglåren (benfria) i saltat vatten. Skummade och tillsatte lite kryddor, nejlikor, kryddpeppar, lagerblad samt en bit purjolök i bitar. Lät sjuda i knappt 20 minuter. Lät sedan svalna något innan jag tog upp kycklingköttet. Reducerade kokskyn och silade sedan av den. Gjorde en bottenredning med smör och lite vetemjöl, vispade ned den reducerade skyn till lagom konsistens. Smakade av med torkade örter; dragon, timjan och oregano samt lite pressad citron. Lade sedan tillbaka kycklingköttet i såsen och höll varmt.

Kokade ris enligt anvisning på paketet. Sköljde en kaffekopp med vatten som jag sedan packade med ris och vände upp och ner på tallriken.

Serverademed kycklinglåret med ristimbalen och såsen, några paprikaskivor och lite nymald blandad peppar på riset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.