Pepparstekt fläskfilé med friterad sötpotatis

20131003-205855.jpgIkväll blev det fläskfilé i skivor, en klassiker i vår familj och uppskattad i alla lägen!

Skalade och skar sötpotatis i pompe- eller stripsstänger, friterade i stekpannan med majs- eller rapsolja. När sötpotatisstripsen fått färg och är färdiga lyfte jag över dem med hålslev till hushållspapper.

Stekte fläskfilén i skivor och kryddade med salt och svartpeppar från kvarn. Lyfte över till tallrik med hushållspapper och höll varmt. Lade finhackad lök i stekpannan, en klick fransk senap och ett par rejäla skedar creme fraische och en liten skvätt konjak. Smakade av med peppar av olika sort och ev. lite salt.

Serverade de stekta fläskfiléskivorna med den friterade sötpotatisen, pepparsåsen och ett par tomatkyftor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.