Grillat kycklingbröst och ”patata bravas”

ilV-uhkhsT273w__-NaKGH7TVgLalbRiu1X0XQzbcQE

Dags för grillen. Kycklingbröst och ”patata brava” med inspiration av Plura i Spanien.

Hade en fin 2 kg kyckling från Hagby Gård utanför Enköping. Styckade den på eftermiddagen och lade bröst och lår i en saltlake, gjord på en liter vatten och 7 cl salt.

Torkade av bröstfiléerna och låren efter saltningen. Grillade på medelvärme till brösten respektive låren blev färdiga. Låren tar längre tid än brösten.

Hade en stekpanna på grillen med rapsolja där skivad potatis fick gå med lite salt och peppar från kvarn till de mjuknade. Hällde över passerade tomater och värme upp. Här kan man också studsa till anrättningen med vitlök och lite chili om man vill.

Serverade den grillade bröstfilén i skivor med lite hemkokt grillmarinad över och ”patata bravan” och några små söta svenska tomater! Jo det blev ett glas spanskt vin till förstås!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.