Bräckt rimmad oxbringa, dijon- och gröslöksstuvad potatis med syrade rotfrukter

IMG_1750

Jag hade kokat rimmad oxbringa härom dagen. Skivade den kokta bringan i tunna skivor, lade i ugnsform med lite kokspad och med lite smörolja över. Stekte i het ugn tills köttet färgats lätt.

Skalade och bitade potatis i tärningar, kokade i saltat vatten tills potatisen blev nästan färdig. Hällde av vätskan och och kylde potatisen med lite kallt vatten så den inte kokade efter för mycket. Gjorde en bottenredning av smör och vetemjöl, tillsatte lite av kokspadet från oxbringan och sedan grädde tills det blev en bra konsistens. Smaksatte med dijonsenap, en näve skuren gräslök från frysen och ett par skedar kapris. Smakade sedan av om det behövdes mera salt och sedan vred jag ett par varv på vitpepparkvarnen över.  Vände sedan ned de kokta potatistärningarna och värmde upp ordentligt innan serveringen.

Hyvlade mycket tunna skivor av morot och gulbeta som jag kokade upp hastigt i fikonvinäger och en skvätt vatten och lite salt. Lät sedan de hyvlade rotsakerna svalna av i kokvätskan.

Serverade skivorna av den bräckta oxbringan på den stuvade potatisen och lade sedan de hyvlade och syrade rotfrukterna på toppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *