Korv med stekt blomkål och senapssås

Korv med stekt blomkål

Jag hade hemgjord korv i frysen som jag tog fram igår. Det här går lika bra att göra med vilken korv som helst. Egentligen är det blomkålen som är huvudingrediensen, grönsaksdiskarna svämmar ju över med den ena svenska färska primören efter den andra, en riktigt härlig tid.

Stekte färskkorven i ugnen på rätt hög värme så den fick lite färg och blev genomstekt. Gjorde en senapssås med bottenredning och lite kycklingfond som bas och smaksatte sedan med både svensk vanlig senap och fransk osötad d:o. Jodå, en skvätt grädde också förstås!

Skar blomkålen i tjocka skivor sedan jag tagit bort blasten. Stekte på medelvärme i smörolja och kryddade med salt, svartpeppar från kvarn och en nypa socker.

Serverade den nystekta blomkålen på ruccolasallad med korven och senapssåsen plus några tomatklyftor och lite snabbsaltad gurka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *