Frestelse med gravad lax

Frestelse på gravad lax Frestelse på gravad lax1

Hade bestämt att vi skulle äta gravad lax igår kväll., dock inte i vilken skepnad. Testade att göra frestelse, funkade jättebra.

Jag gjorde helt enkelt som en vanlig Janssons frestelse men böt ut ansjovisen mot rejält med skivor av gravad lax. Strimlade potatis och lök i den gamla hederliga ”månlandaren”. Varvade potatis, lök och gravad lax. samt kryddade med lite mortlad rosépeppar och saltade lite försiktigt på potatislagren (den gravade laxen har ju rätt bra sälta så var lite försiktig med saltet). Toppade det överste lagret potatis med ett par klickar smör och hällde sedan på grädde. Gräddade i ugnen 200 grader varmluft i ca 1 timme.

Serverade med lite skuren dill och ett par tomatklyftor – gott fredagsmys!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.