Att confitera innebär att koka i fett. Anklår t.ex kokar man i ankfett vilket är ett urgammalt sätt att få ett mört och saftigt resultat. Jag hade inga anklår utan Kronfågels vanliga kycklingben.
Jag saltade och pepprade kycklingbenen och packade dem i en ugnssäker form med en rosmarinkvist, några lagerblad och det yttersta skalet på en ekologisk citron. Hällde sedan på vanlig rapsolja så det nästan täckte kycklingbenen. Satte in i 90 graders ugn och lät stå där under eftermiddagen, ca 4 timmar. Kan lika gärna göras dagen innan man ska använda dem. Lät svalna i oljan och när det var matdags lade jag kycklingbenen i en form och strödde lite sesamfrön över och brände av i ugnen i 220 grader till det blev lite färg och att benen blev genomvarma.
Serverade kycklingbenen med palternacksmos, det är ju högsäsong för rotfrukter nu, samt ugnsbakade små kvisttomater.