En variant av Cordon Blue

Cordon Blue

Den här gången använde jag några skivor picknickbog men det blir kanske ännu bättre med skivad skinka från innanlåret t.ex. Nåväl jag hade skivad picknickbog och det blev bra det också.

Jag bultade ut skivorna med en köttklubba, ni vet en sån där med små piggar på ena sidan och slät på den andra. Har man ingen sådan går det bra att banka med en liten kastrull t.ex. Jag kryddande skivorna med salt och vitpeppar från kvarn, lade en skiva hamburgerkött (ska egentligen vara skinka, men det hade jag ingen) på ena halvan och ovanpå den en skiva god ost. Vek sedan skivan på mitten och kryddade runt om. Gjorde sedan iordning för dubbelpanering, vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd med en nypa salt i. Vände sedan skivorna i mjölet, doppade sedan i ägget och därefter i ströbrödet för att sedan gå i stekpannan med smörolja. Först stekte jag så det blev fin färg på båda sidor och därefter drog jag ner värmen, så den panerade ytan inte skulle bli bränd, så fick den gå färdigt i pannan. Man kan också lägga över de brynta köttet i en ugnsform och låta gå färdigt på 120-140 graders ugn. Praktisk om man ska göra många skivor.

Serverade bitarna ituskurna, så man ser det rökta köttet och den rinnande osten i mitten, lite lättstuvad mangold/spenat och friterade potatishalvor (rester av kokt potatis från kylen) och så tomater förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.