Matjespaj

Matjespaj Matjespaj 2

Ikväll blev det matjessill på lite annorlunda sätt. Det blev paj av matjesresterna från midsommarafton.

Kokade några extra potatisar till lunch. Bitade  den kalla potatisen och blandade med de avrunna sillbitarna och lite skuren gräslök. Rörde ihop en äggstanning på 4 ägg, lite gräddmjölk, salt och vitpeppar.

Gjorde en pajdeg på 200 gram vetemjöl, 125 gram smör och ett par msk vatten. Lät den vila i kylen en stund innan jag kavlade ut och klädde en smord pajform med degen. Naggade botten och förgräddade i 10 minuter i 200 graders ugn.

Fyllde den förgräddade pajen med sill- och potatisblandningen och äggstanningen. Strödde lite riven ost över och ställde in i ugnen på 180 grader i ca 50 minuter.

Serverade den nygräddade pajen med några tomatklyftor och en kall pilsner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.