Biff med min skånska potatis

3s7-teuvge7npfTwmfuXstga4jyFcGsJWmY6Ze5Su3g

När jag steker eller grillar en köttbit vill jag gärna ha något såsigt som tillbehör. Ett alternativ till färdiga såser eller halvfabrikat är att servera ett saftigt tillbehör, en puré eller liknande. Idag gjorde jag en variant av skånsk potatis till biffen. Det blev jättegott!.

Jag skalade och skar några potatisar och en morot i tärningar. Fräste tärningarna på medelvärme i smörolja. Skalade och hackade en lök som fick gå med i pannan. Saltade och pepprade med vit- och svartpeppar från kvarn. När potatisen och morötterna började mjukna hällde jag i ett par deciliter grädde, en klick vanligt svensk senap och lite Kikkoman soja. Smakade av och ställde på värme.

Köttet stekte jag, den här gången hade jag några skivor biff med kappan kvar, och lät köttet bli rosa inuti.

Serverade biffen med min skånska potatis och lite grönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.