Valborg med skaldjur och piccata

ayxCauItNsLC22iddsCE5rd3iXLeuIWHmXQsUESSbX0 lEDAK53jI-pR7zxZyQRKHku325f7vERfngZySpsVjd0

Förrätt, havskräftor och ostron med citron och mousserande vitt. Varmrätt Piccatra Milanese på mitt vis.

Piccata är ostpanerad kyckling eller skinkschnitzel med tomatsås. Jag hade picnickbog som jag skivade och bankade ut. Saltade och pepprade, vände i vetemjöl och sedan i en blandning av uppvispat ägg och riven ost, jag hade riven pecorino. Stekte på medelvärme  i smörolja och vände när färgen på steksidan blivit gyllenbrun.

Fräste en hackad vitlöksklyfta och finskuren rödlök i smörolja. Tillsatte lite råsocker, passerade tomater, japansk soja, vitvinsvinäger, salt och peppar efter smak. Lät sjuda och stå på värme under tiden som piccatan stektes.

Serverade piccatan med tomatsåsen, en skuren tomat, grillad grön sparris och några färska spenatblad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.