Fylld fläskytterfilé sous vide med rabaraja*)

Fläskytterfilé kallas det numera och förekommer ofta i butikernas extraprisutbud. Styckningsdetaljen är egentligen renskuren kotlett, men är inte sämre för det, bara lite tråkig om man inte knorrar till den lite tycker jag. Styckade av ett par fjärilskotletter som vi åt här om dagen. Resten av biten skar jag upp på längden och fläkte ut så platt som möjligt. Kryddade med salt och svartpeppar. Sen kan man lägga på det man känner för och som sätter lite smak från insidan, jag skivade spansk ”chorizo picante” och lade på nästan hela köttbiten, rullade sen ihop härligheten och band runt ordentligt med steksnöre, vackade sedan i en kokbar påse som fick ligga till sig i kylen något dygn.
Körde sen påsen sous vide i 62 grader i knappt 2 timmar. Tog upp ur påsen, torkade av och stekte hela köttbiten i smörolja och lite färsk timjan tills den fick färg runtom. Skar bort snöret och skivade i centimetertjocka skivor. Serverade till råstekt potatis, stekt sparris sallad, ättiksgurka och sedan en sked RABARAJA, *)jo det är min skapelse av rabarberchutney, majonnäs och créme fraîches. Jämför med Mangoraja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.