Surf & Turf

Surf & Turf en vanlig måndag, inte illa! Gjorde rullader av ytterlår från dovhjort. Kryddade med salt, peppar och fransk senap och fyllde rulladerna med rökt skinka och saltgurka. Fäste med tandpetare, brynte runtom i smörolja och lade över i gryta med lock. Fräste lite morötter och lök i pannann som jag stekt rulladerna i, spädde med vatten och smakade av med salt, peppar och lite balsamvinäger. Slog sedan skyn över rulladerna och lät gå i 130 graders ugn tills köttet kändes mört. Lät rulladerna svalna i grytan med skyn, plockade upp rulladerna och silade skyn. Såhär långt hade jag förberett i helgen.
Idag gjorde jag en sås på den goda skyn genom bottenredning. Värmde rulladerna i såsen och serverade med potatis- och jordärtskockspure’ och sockersaltad gurka och på toppen en havskräftstjärt (sparat för ändamålet från gårdagens kräfträtt).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.