Fylld fläskytterfilé med råstekt potatis

Fredagsmiddag med fylld fläskytterfilé, råstekt potatis, broccoli och gräddsås. Hade skurit upp ytterfilén på längden och rullat ut till en rektangel, kryddat med salt och nymalen svartpeppar, fyllt med salami och soltorkade tomater i olja samt torkad persilja. Rullade ihop och band om med snöre, kryddade med persilade på utsidan, rullade in i plastfolie och sen fick den ligga till sig i kylen några dagar tills det var dags att tillaga.
Tog fram köttet ett par timmar innan det var dags att bryna rullen i smörolja runtom för att sedan gå färdigt i lågtempad (110 – 140 grader) ugn tills den kom upp i 65-70 innertemperatur. Lät vila under folie innan jag skar upp i relativt tunna skivor och serverade med tillbehören. Såsen rörde jag till genom att späda den lilla koncentrerade köttsaften med lite grädde och soja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.