Kolbulle med rårörda lingon

Fine dining ikväll😜. Kolbulle till mig och pankisar till hustrun. Tror det här var premiär för mig och kolbulle. Ska ju egentligen tillagas i panna över öppen eld, men jag körde stålpanna på induktionshäll, funkade fint. Riktigt gott blev det. Kommer jag att göra om. Till två rejäla kolbullar. Blanda 2 dl mjöl med 3 dl vatten och lite salt. Låt stå och vila 20-30 minuter. Stek mindre skivor av rimmat fläsk knaprigt i stålpanna, gärna över öppen eld. Ta ur hälften av fläsket och lägg åt sidan. Tillsätt smör eller smörolja i pannan och sedan hälften av smeten, stek sen på rätt bra värme ett par tre minuter på varje sida så blir kolbullarna frasiga och goda. Lägg sedan i resten av fläsket och smeten och stek på samma sätt. Serverade med rårörda lingon, mums.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.