Torskrygg med ugnsbakad spetskål

Riktigt lördagsgodis. Ugnsbakad spetskål med brynt smör och hasselnötter, torskrygg o pytteliten potatis. Skar spetskålen i kvartar och bakade med penslad olivolja över i 225 graders ugn i ca 30 minuter. Brynte smör under omrörning, tillsatte lite soja och hasselnötter. Hade rimmat torskryggen med lite salt ett par timmar innan tillagningen. Sköljde lätt och lade i smord form med lite smörolja över och körde i 150 graders ugn. Lät den bakade spetskålen hålla värmen i ugnen under fisken. Serverade den ugnsbakade spetskålen med torskryggen, det brynta hasselnötssmöret, en liten potatis, lite tunnhyvlad rädisa och små tomater till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.