Färsbullar av lamm med tomatsås och ugnspotatis.

Lammfärs med ägg, ströbröd, grädde, salt, vitpeppar från kvarn och lite spiskummin blandades ihop och som fick stå till sig i kylen ett par timmar. Gjorde lite större köttbullar och stekte så det stabiliserade sig. Gjorde en tomatsås av smält socker, krossade tomater, balsamvinäger och soja så det blev bra balans, kryddade också med mortlad rosmarin. Lade ner köttbullarna i såsen och lät dem bli genomkokta. Serverade med ugnspotatis som jag gjort av tunna skivor som jag vände runt i rapsolja, salt, paprikapulver och gräslök. Travade sedan skivorna i muffinsformar med lite parmesan på toppen och körde i 190 graders ugn i 50-60 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.