Kycklingbergare med smörad ärtpuré

Ja Wallenbergare kan det ju inte heta när man gör dem av kycklingfärs. Riktigt lyckade vill jag påstå. Hade ca 500 gram kycklingfärs som jag kryddade med salt och peppar och blandade med två stora äggulor och ett par dl grädde. Allt riktigt kylskåpskallt och blandade i grädden lite i taget tills det blev en bra smet. Ställde i kylen en stund för att färsen skulle ”sätta sig”.

Stekte färsbiffarna på försiktig medelvärme tills de blev genomstekta, tänk på att det är kycklingfärs så de måste upp i minst 70 grader i innertemperatur. Serverade de nystekta Kycklingbergarna med en ärtpuré som jag mixat tillsammans med smör. Ärtorna var torkade gröna*)ärtor som jag kokat tidigare på dagen efter blötläggning. Ska ha dem som tillbehör till stekt fläsk men nu fick alltså ett par dl bli tillbehör till onsdagsmiddagen. Kokt potatis, sallad, tomater, ärtskott och lite gelé fick också rum, på tallriken.

*) torkades gröna ärtor är svårt att få tag på numera, men Skafferiet i Saluhallen Slakteriet i Västerås, där finns det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.