Panerad kycklingschnitzel, rostade rotfrukter och tomatsås

Delade skinn- och benfria kycklingbröst på ”plattten” så varje bröst blev två tunnare bitar. Bankade ut dem något, kryddade med salt och nymalen vitpeppar, vände i mjöl, doppade i ägg uppvispat med fransk senap och vände sist i ströbröd blandat med riven parmesan. Lade på ett fat och ställde i kylen någon timme så panering och smak fick sätta sig. Förberedde under tiden morötter, persiljerot, potatis och rödlök som jag skar i lämpligt stora bitar och blandade med olivolja, salt, persilade och rosmarin. Gjorde tomatsåsen såhär, en återkommande goding som är så bra att ta till när man inte har någon såsbas. Smälte socker i botten på medelvärme i en kastrull, slog på kinesisk soja, röd balsamvinäger och en förpackning passerade tomater. Smakade av så balansen mellan sötma, syra och sälta kändes bra och tillsatte sist lite mortlade korianderfrön. Den här gången hade jag inga passerade tomater utan bara krossade, men det ordnade sig ändå, mixade bara den färdiga såsen.

Stekte kycklingschnitzlarna i smörolja på medelvärme, rostade rotfrukterna i Airfryern, 160 grader i ca 20 minuter (går ju lika bra i ugnen förstås) och serverade med såsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.