Grillad vildsvinsbiff, rostade rotsaker och kantarellsås

Hade en vildsvinssadel i frysen som jag tinade och skar ut och putsade de bägge biffraderna, vill inte säga ytterfilé men det här var en rätt liten gris så bitarna var inte större än normala fläskfiléer. Saltade köttet ganska generöst med flingsalt, lade på indirekt grillning och körde upp till 60 graders innertemperatur, hade kunnat tagit dem lite tidigare men det var ingen fara med saftigheten i alla fall. Tog bort dem från grillvärmen och lade på en tallrik.

Gjorde en vinägrett på olja, äppelcidervinäger, balsamvinäger, lite egen kryddblandning (svartpeppar, vitpeppar, kryddnejlika och fänkålsfrön som mixats till pulver), timjan och salt. Skar morötter, purjolök, röd lök och potatis i skivor eller klyftor. Blandade med flingsalt och olja och körde i ugnen på 210 grader varmluft. Rörde om bland rotfrukterna ett par gånger och lät dem få färg. Tillsatte sedan vinägretten (sparade lite till köttet) och lät gå färdigt i ugnen.

Penslade köttet med vinägretten och brände på dem med en stunds direkt grillning för att värma innan serveringen. Serverade köttet i skivor på rotfrukterna med en mustig kantarellsås som jag smaksatt med portvin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.