Fläskfilégryta med kokt ris

Det här är väl en variant på den klassiska kreolska grytan, men varför inte. Kryddade och mjölade fläskfiléskivor och stekte i smörolja i gryta. Tog upp och lade åt sidan när de fått färg runtom. Vred ner värmen något och tillsatte lök skuren i bitar, svart (fermenterad) vitlök, röd spetspaprika och strimlad vitkål. Fräste lätt och klickade i en tsk Sambal Oelek och lite grönsaksbuljongpulver. Spädde sedan med vatten och grädde och lät sjuda en liten stund innan jag smakade av med salt och nymalen svartpeppar. Sedan i med de stekte köttskivorna så de fick bli varma och genomkokta. Sist skedade jag ner lite syltlök och serverade med nykokt ris, skuren salladslök och körvel på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.