Bräserad oxsvans med kokt delikatesspotatis i smörolja och persilade

Nu var det dags för oxsvans, känner suget efter riktigt genuint långkok mellan varven. Oxsvans är en höjdare för den innehåller så mycket must och power, dessvärre delar inte hustrun den här upplevelsen på samma sätt, vet inte om det är svansen som sådan som tar emot. Hon tycker i alla fall att såsen är mustig!

Tillagade oxsvansen efter recept jag hittade på nätet, en spansk variant med lök, vitlök, morötter, vitt vin, buljong, tomater, timjan och rosmarin som fick sjuda i ca 5 timmar. Började med att bryna svansbitarna i olja, om man inte riktigt vet hur man delar svansen i bitar är det lika bra att köpa färdigskurna bitar, kan vara trixigt att skära på rätt ställe. Lyfte ur de brynta köttet ur grytan.

Brynte därefter lök, vitlök och morötter, slog på vätskan och tillsatte tomater skurna i tärningar samt oxsvansbitarna, smakade av med salt och peppar, tillsatte kryddorna, lade locket på grytan och ställde i 120 graders ugn i ca 5 timmar.

Serverade oxsvansen med den mustiga såsen, kokta delikatesspotatisar som jag slungat runt i smörolja och persilade.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.