Hemgjord grönsaksbuljong i skördetider

Jag måste rekommendera er alla att göra en egen buljong någon gång ibland. Nu gjorde jag en riktigt mustig grönsaksbuljong efter recept från kockarna på Färna Herrgård.
1 huvud spetskål/vitkål, hårt rostad
2 gula lökar
1 Vitlöksklyfta
2 Morötter
350 g champinjoner
1/2 knippe stjälkselleri
3 Tomater (Gärna med kvisten kvar)
Backtimjan
PersiljestjälkDela kålen och löken på längden,  rosta nästan svart i ugn. Lägg i alla grönsaker i kastrull och fyll med minst det dubbla vatten. Sjud 4-6h. Sila genom silduk och reducera. Går perfekt att frysa i lagom stora burkar, så är det bara att ta fram, tina upp och använda som grund till soppa eller sås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.