Helstekt älgbiff i skivor med vitlökssmör, stekt potatis, skärbönor och mustig tomatsås

En bit utskuren biff av älg fick en omgång kryddor, salt, peppar, persilade och sist smetade jag på fransk senap och lade i ugnsform. Körde sedan i 180 grader till en önskad innertemperatur, jag valde knappt 60 grader eftersom jag fått ”beställning” knappt genomstekt! Tog ut köttet som sedan fick stå och vila nära en halvtimma.

Fixade under tiden tomatsås *) och bakade lök och tomatskivor med grillelementet i ugnen. Stekte den förkokta potatisen i halvor och förvällde skärbönorna.

Innan serveringen skivade jag biffen i cm-tjocka skivor, klickade över vitlökssmör och värme snabbt på i den heta ugnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.