Lammstek med potatisgratäng

S623K1hTHpplrZfbT9ORcppELCejl4XqVGBQdpZFxKk

Igår blev det påskdagsmiddag med gäster hemma. Vi började med en tallrik sparrissoppa med kycklingfond och djupfryst grön sparris som grund. Innan jag mixade soppan tillsatte jag färska ärtskott. Efter mixningen fick den sedan ett uppkok med lite grädde, en skvätt vit balsamvinäger och innan serveringen blankade jag av med en par klickar smör.

Lammsteken, som kom från en gård här i länet, var benfri. Jag skar isär steken ytterligare och plattade till den så mycket som möjligt. Sedan kryddade jag med salt, svartpeppar, örtkryddor från Provance, hemgjord salsa med lök, tomat och mynta. Sedan rullade jag samman steken och band om med steksnöre. Kryddade sedan utsidan med samma kryddor som invändigt, dock inte salsan. Brynte steken runt om i smörolja och sedan in i 115 graders ugn med termometer instucken i den tjockaste delen. Jag sköljde ur pannan med vatten och slog över steken. Sedan fick den gå ett par tre timmar till innertemperaturen kom upp i ca 57 grader. Tog den ur ugnen att vila under folje i ca 20 minuter.

Serverade steken uppskuren i skivor med potatisgratäng, skyn som jag redde av med lite majsenamjöl, och gröna bönor från frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.