Fiskgratäng med sparris

Ett par koljafilér från frysen och en bunt färsk grön sparris! Ja de var nästan det hela för kvällens middag . Nja lite annat också, sista gammelpotatisen som jag hade hemma fick bli ett trevligt gratängmos genom att jag gjorde som vanligt och sedan rörde ner ett ägg i det färdiga moset. Skar sparrisen i bitar, sparade undan topparna som fick bli dekoration på toppen innan gratineringen. Fräste de övriga sparrisbitarna i smörolja, tillsatte en grönsaksbuljongtärning, vetemjöl och sedan lite mjölk och vatten från potatiskoket och lät sjuda en stund, smakade av såsen med salt och vitpeppar från kvarn. Förberedda fisken genom att salta fileerna och lägga dem i en smord ugnsform med en klick smör och körde i 160 graders ugn tills filéerna var nästan klara. Öste sist över sparrissåsen över fisken, spritsade ut moset i toppar, lade på sparrisbitarna och sist lite riven ost. Körde på gratängläge i ugnen tills gratängen fått fin färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.