Spenatsoppa med pocherade ägg

Ikväll blev det soppa, kokade upp vatten och tillsatte ekologisk grönsaksbuljong som jag hällde ner i en mixer och tillsatte ett par nävar färsk spenat. Mixade och hällde sedan tillbaka soppan i kastrullen och smakade av med grädde, champagnevinäger, salt, peppar och ett par klickar smör. Om man vill kan soppan redas av med lite majsstärkelse utrört i vatten.
Serverade soppan med pocherade ägg, nybakat surdegsbröd och västerbottenost. Jag provade trixet att pochera äggen i en kopp med en dl vatten och sedan knäcka ner ägget i vattnet och köra en minut i micron. Behöver nog testa flera ägg och olika tider för att nå ett bra resultat, de här blev lite för hårdkokta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.