Stekt skreirygg på ugnsrostade rotsaker med ägg- och ansjovissås.

Kanske ser lite grötigt ut på bild men det smakade väldigt gott. Saltade på fiskbitarna runtom och lät ligga och dra medan jag fixade potatis och rotfrukter i klyftor, lade i ugnsform och rörde runt med olja och så lite flingsalt på toppen. Lät steka i ugnen på 220 graders varmluft till det blev färdigt.

Hade två hårdkokta ägg som jag skalade och hackade tillsammans med några ansjovisfiléer, Stekte fisken i smörolja så den fick lite färg runtom. Tillsatte grädde, de hackade äggen och ansjovisen samt lite spad från ansjovisen och lite skuren dill. Smakade av sältan och lät sedan sjuda försiktigt tills fisken kändes precis genomstekt.

Serverade fisken på de ugnsrostade rotsakerna med ägg- och ansjovissåsen runtom. Avslutade med lite ärtskott på toppen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.