Kippers, kycklingvingar och hasselbackspotatis, smått och gott!

Gott och blandat blev det på fredagens AW (utan W)!
Köpte några Kippers här om dagen (Kippers är sill som fläkts i ryggen, rensats från huvud och ryggben, legat i saltlake och kallrökts, inte att förväxlas med Böckling som är strömming som saltats och varmrökts utan att rensats innan).
Gjorde tre anrättningar av kippers:
1. Bitar av kippers utan skinn som fick marinera i en lag av champagnevinäger och lite olivolja tillsammans med tunnskivad purjolök! Låg ca ett dygn i marinaden.
2. En låda med bitar av kippers i en form tillsammans med strimlad gul lök och en blandning av grädde, tomatketchup, en skvätt mjölk, salt och nymalen svartpeppar. Gratinerades i 200 graders varmluft tills den fått lite färg. Serverades ljummen.
3. En röra av skinnfria kippersbitar, i créme fraiche, majonnäs, hackad dill samt salt och peppar efter behag.
Utöver Kippersfrossan hade jag också några kycklingvingar och ben som jag kryddat och kört i ugnen tillsammans med lite hasselbackspotatis.
OBS – alla tre kippersrätterna är kalas att ha på knäckebrödsmacka om det blir rester kvar!
Jo förresten, en pilsner blev det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.