Grönsaker i kokosgrädde med halstrad uerfilé och havskräftstjärtar

Ja, då höjde vi ribban lite igen för onsdagens mittiveckanmiddag. Hade köpt ett par fina portionsbitar av uerfilé (går givetvis bra med vilken lite fastare fiskfilé som helst) som jag saltade på och lät ligga och dra någon timma i kylen. Under tiden förberedde jag grönsakerna genom att skära spetspaprika, fänkål, purjolök i bitar samt finhacka färsk chili och en vitlöksklyfta. Fräste allt i olja, tillsatte fisksås (går bra med salt också förstås) och rörde om ordentligt och slutligen skedade jag ned kokosgrädde och lät sjuda en stund, smakade av sältan och tillsatte lite nymalen svartpeppar och ställde sedan åt sidan på värme.

Tog fram fiskfiléerna och färska okokta havskräftstjärtar med skal. Vände fisken i lite mjöl och halstrade på dem i varm panna med lite olja. Tillsatte också finhackad vitlök och persilja samt kräftstjärtarna, drog sedan ned värmen och lät fisk och kräftstjärtar gå färdigt.

Serverade grönsakerna i kokosgrädden med den halstrade fisken och kräftstjärtarna och sedan en kokt potatis och lite persilja och en fänkålsdillkvist på toppen. Gör jag om det här serverar jag nog kräftstjärtarna skalade, blev lite kladdigt att hålla på med vid bordet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.