Teriyakimarinerad fläskkarré med vårrulle

NXf7L6SS_HwBCmyaZlc6oEPZ6KjLSO0nAZPlRTnMwy8

Ikväll blev det asiatiskt. Hade filodeg i kylen sedan länge, hade faktiskt gått ut i datum men såg och luktade helt ok. Marinerade fläskkarré, som jag skurit i strimlor, i teriyakisås och ostronsås med lite svartpeppar. Stekte en halv gul lök i grova bitar tillsammans med vitkål i strimlor. Tillsatte salt, sirap och lite Kikkoman soja och lät bli mjukt i pannan. Fyllde filoarken med kålen och rullade ihop enligt anvisning på filodegspaketet. Penslade med smörolja och stekte i 200 graders ugn i 30 minuter. Stekte de marinerade köttet och ställde åt sidan och höll varmt. Innan servering smörslungade jag lite Pak Choi i bitar och la upp på tallriken tillsammans med vårrullarna och det stekta köttet och några räddisor i bitar. Hade Kikkoman soja och Sambal Oelek på bordet som extra smaksättare efter behag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.