Grillad ”pingvinklubba” med avokado- och tomatsallad

Kokade upp pingvinklubba (en del från fläskläggen) i saltat vatten (2 msk salt/ liter vatten) och skummade ordentligt, tillsatte svart- och vitpepparkorn samt lagerblad och lät sjuda i 1,5 Tim. Kylde av kastrullen i vattenbad tills det kallnat. Gjorde under tiden en marinad av soja, sirap, rapsolja, nymalen vit- och svartpeppar, hällde i dubbla plastpåsar och stoppade sedan benen i påsen och knöt till då det blev tätt. Lät sedan ligga ett dygn (kan ligga längre). Grillade benen idag så de både fick färg och blev genomvarma och serverade med lite sallad, jag vände ned bitar av avokado och gula tomater i en sås av creme fraiche, fransk senap, majonnäs, gräslök samt salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.