Halstrad uerfilé med smörkokt potatis, räkor och majosås

En ny trevlig bekantskap, har aldrig tillagat uer tidigare. En positiv överraskning, fast och god, passar utmärkt att halstra eller grilla. Jag fick uern filéad i fiskaffären och köpte en tjock och fin bit med skinnet kvar lagom för två portioner. Skar i två bitar och saltade runtom och lät ligga en stund (knapp timma) i kylen. Tog fram och vände i rapsolja. Halstrade i grillpanna på hög värme med skinnsidan ned först, vände sedan och vred ned värmen något och lade en bunke över pannan och lät fisken bli genomstekt innan serveringen.

Skivade färsk potatis i halvcentimetertjocka skivor. Smälte en rejäl klick smör i en kastrull, tillsatte den skivade potatisen och salt, rörde runt och lade på locket. Tärnade färsk gurka och rörde ned i potatiskastrullen tillsammans med hackad dill och gräslök, på med locket och lät gå färdigt så potatisen blev knappt mjuk.

Rörde ihop en kall sås av majonnäs, creme fraîche och en skvätt sweet chilisås. Serverade de halstrade uerfiléerna på potatisen med sallad, nyskalade färska räkor, tomater och den kalla såsen i en skål bredvid. Riktigt smarrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.