Stekt Mälargösfilé på brynt sparris med hollandaise

Härlig snabbmat, allt klart medan potatisen kokar! Smälte en rejäl klick smör på svag värme, hällde sedan över i en kopp, slog ett par äggulor, lite pressad citron, en msk vatten och lite salt i kastrullen och vispade under svag värme tills det tjocknat lite, tog av från värmen och droppade försiktigt i det smälta smöret under vispning, smakade av och ställde åt sidan.

Stekte den gröna sparrisen i het panna med lite smörolja och flingsalt, lade över på fat och ställde i ugnen på varmhållning där jag för övrigt också ställt ett par tallrikar. Fortsatte steka ett par citronhalvor i den heta pannan som, när de fått lite färg åkte in med sparrisen på varmhållning. Stekte så gösfiléerna i smör på medelvärme, kryddade med salt och nymalen vitpeppar. Slängde i ett par körsbärstomater i pannan tillsammans med fisken.

Serverade, nu på varma tallrikar, sparrisen med gösen ovanpå, den smöriga hollandaisen, potatisen vänd i smörolja och hackad persilja, citronen och sedan lite riven cashewnöt på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.