Fiskgryta med scampi

En portionsbit skreirygg, scampi och lite goa grönsaker blev en riktigt god gryta/soppa till kvällen. Grönsakerna var morot, rättika, silverlök, purjolök, röd och grön paprika, stjälkselleri, citrongräs samt vitlök fick fräsa utan att ta färg i kastrullen i lite kokosolja. Pudrade över ytterst lite vetemjöl över grönsakerna och rörde om innan jag tillsatte fisk- och skaldjursbuljong från frysen och grädde så det knappt täckte. Det hela fick koka ihop lite innan jag smakade av med lite mera salt och en skvätt vitvinsvinäger. Plockade bort citrongräset och lade ned skreibiten skuren i skivor samt några MSC-märkta scampi.

Serverade sedan i djupa tallrikar och strödde en blandning av färsk bladpersilja och koriander över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.