Skreitorskrygg på potatismos med brynt smör samt ärtor och rökta fläsktärningar

Ett trevligt recept med härligt resultat som jag fått av en matvän på Instagram #patriciaskok blev lördagskvällens varmrätt. Hade fryst fin skreirygg med skinnet kvar som fått tina upp. Lade i 6-7 procentig saltlag ett par timmar innan tillagningen. Tog upp från saltlagen och lade i smord form med skinnsidan uppåt. Körde på låg temperatur (75 grader) tills innertemperaturen gick upp till 48 grader, tog minst ett par timmar, har man mera bråttom är det bara att höja temperaturen i ugnen.

Befriade fisken från skinnet och serverade på ett potatismos som jag hade smaksatt med en rejäl dos brynt smör, salt och nymalen vitpeppar. Ovanpå ett dillkvist och en filé av citronklyfta samt runtom ärtor och stekta tärningar av rökt fläsk. Patricia hade också citronpicklade skivor av polkabetor till, något som naturligtvis lyfte hela härligheten till både smak och bild. Jag hade också picklat polkabetor, men de blev kvar i kylen – man kan ju glömma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.