Gingravad hjortkalvbiff med rostad pumpakräm och vitkål med apelsin

Lördagskvällens förrätt blev en gingravad hjortkalvbiff som jag preparerat såhär; gned in med en blandning av salt, socker, nymald svartpeppar och mortlade enbär. Lade i dubbla plastpåsar, skvättande över lite gin och förslöt påsarna med så lite luft kvar som möjligt. Lät ligga i kylen 2-3 dygn och vände då och då på påsen.

Tog ur köttet ur plasten, torkade av med hushållspapper och lät ligga framme 2-3 timmar före servering. Skar sedan upp i tunna skivor och serverade med rostad pumpakräm, tunnstrimlad vitkål, som jag saltat och pressat apelsin över tidigare på eftermiddagen. En apelsinskiva och lite purjolöksaska toppade anrättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.