Fiskpaté med touch av sill, kokt potatis och kall sås

Köpte en mellanbit av en stor skreitorsk idag. Styckade upp den i ryggbitar för frysen och slaksidorna blev renskurna från ben och skinn ett halvt kilo fiskkött. Hade lite inlagd sill kvar sedan jul och tyckte det var läge att experimentera lite så jag tog ca 150 gram av de avrunna sillbitarna och körde med torskköttet i en mixer tillsammans med 3 ägg, 2,5 dl grädde, 1 msk majsenastärkelse och smakade av med salt, nymalen vitpeppar och lite pressad citron. Blandade sist ned finskuren gräslök och dill i smeten och hällde över i en avlång form som jag först klätt med bakplåtspapper. Vek över bakplåtspapperet på ovansidan och ställde i vattenbad i 175 graders ugn i ca 1 timma.

Serverade den ljumna patén med kokt potatis och en sås gjord på majonnäs, crème fraîche, sweet chilisås, fransk senap, salt och peppar samt lite fräscha ärtskott på toppen. (Skulle egentligen varit en romsås men jag hade ingen tinad rom tillhands).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.