Stekt ankbröst, potatismuffins, apelsinstekta morotsslantar och rödkål

fullsizeoutput_1fef

Jag gillar ankbröst, hade ett djupfryst som jag tog fram ur frysen i morse. Rutade bröstet på fettsidan, saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen över och stekte i het torr panna, först på fettsidan och sedan på den andra. Körde sen i 160 graders ugn till en innertemperatur om 60 grader. Tog ut och lät vila i folie i ca 10 minuter. Innan jag sen skivade upp bröstet fick den en vända i het stekpanna på fettsidan så den blev knaprig.

Gjorde potatismuffins så här; Rev några potatisar, tryckte ut så mycket vätska jag kunde och hällde ur. Tillsatte ett ägg, salt och nymalen vitpeppar, en skvätt grädde, riven parmesanost och sist lite riven muskotnöt. Rörde om ordentligt och fyllde några smorda muffinsformar med potatisröran och gräddade i 180 graders ugn i ca 50-60 minuter. Vred ned värmen mot slutet samtidigt som jag ställde ankbröstet i ugnen.

Fräste tunna morotsslantar och strimlad rödkål snabbt i lite av ankfettet. Kramade ur saften av en apelsin över och lade över på tallrikar. Skivade ankbröstet över och potatismuffins till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.