Tabberas på julskinka och julostar mm = Pizza variabel!

fullsizeoutput_1f77 fullsizeoutput_1f78

Tänkte egentligen köpa färsk fisk idag är jag var och handlade. Dock var utbudet magert i fiskdisken, blåst och oväder hade ställt till det för fiskerinäringen.

Fick bli tabberas i kylen på en pizza istället. Har varit varsam med hantering av skinkan, bara framme i rumstemperatur när jag skivat upp den, sedan tillbaka i kylen bums. Därför var den helt fräsch trots att det gått drygt en och en halv vecka sedan den blev griljerad och klar. Hade också ett par ostbitar som fick sista smörjelsen på pizzan, dels en Västerbotten och en ädelost.

Gjorde en vanlig pizzadeg som fick jäsa en timme ungefär. Kokade under tiden en tomatsås där jag började med att låta hackad lök, rotselleri och en vitlöksklyfta svettas i olja ett par tre minuter. Tillsatte sedan tomatpuré, en burk krossade tomater, en nypa råsocker, en skvätt balsamvinäger, salt och nymalen svartpeppar sjuda under lock i 30-40 minuter. Tog av locket och lät sjuda ytterligare en stund. Ställde sedan att svalna.

Plattade ut degen på ugnsplåt med bakplåtspapper, smetade ut ett tunt lager av tomatsåsen, täckte med riven västerbottenost, fyllde på med strimlor av den kokta skinkan på 3/4-delar och bitar av havskräftstjärtar på den återstående fjärdedelen, också de ett restfynd – från frysen! Fördelade ugnsbakad spetspaprika i bitar över (som jag bakat av på lite folie med olja och flingsalt medan ugnen värmdes upp till paj/pizzaläge) och till sist små bitar av ädelosten på en del av pizzan där det låg skinka. Sist ytterligare lite Västerbottenost innan jag gräddade tills kanterna fick lite färg och kändes knapriga.

Serverade med lite grönt och finstrimlad rödkål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.