Stekt rimmad torskrygg på gräddkokta rotfrukter, broccoli och rostade solroskärnor

fullsizeoutput_1f45

Den här gången tinade jag torskryggbitarna i en 5 % saltlag, hade inte varit tillräckligt förutseende och tagit fram från frysen. Jo jag vet, Matimorgon! – men solen har ju också fläckar:-).

Sköljde och skalade ett par morötter, palsternackor och de grova broccolistjälkarna, skar i bitar och kokade i lättsaltat vatten tills de var semifärdiga. Hällde av vattnet och tillsatte grädde och lät sjuda utan lock tills grädden tjocknat till lite. Smakade av av salt, vitpeppar från kvarn och ett par droppar vit balsamvinäger. Ställde åt sidan och höll varmt.

Rostade solrosfrön i torr panna tills de fick lite färg och doftade nötigt och gott. Hällde över på hushållspapper. Tog upp de tinade torskbitarna och lät rinna av och torkade av dem med hushållspapper. Stekte torskbitarna i smörolja och vred något varv med vitpepparkvarnen över. Lade över i ugnsform och körde i 150 graders ugn till innertemperaturen kom upp i knappa 50 grader.

Serverade sedan torskryggen på det gräddkokta grönsakerna med broccoli vid sidan och de rostade solroskärnorna på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.